В даний час Британія будує для України ракетні катери з британським ракетним озброєнням.

Про це повідомив в інтерв'ю проекту "Радіо Свобода" - "Донбас.Реалії" аташе з питань оборони посольства Великобританії в Україні Тім Вудс, пише "Апостроф".

За його словами, промисловість Великобританії працює швидкими темпами для доопрацювання платформи, щоб побачити, куди можна встановити українські компоненти, зокрема, газову турбіну, яка необхідна для додачі ракетним катерам потрібної швидкості.

"Що стосується самого боєприпасу, ми, ймовірно, будемо мати на кораблі британську ракету "земля-земля". Ми спостерігаємо за розроблюваним Україною "Нептуном", який після повного введення в дію буде боєздатним ракетним комплексом. Але розмір цих суден не дозволяє розмістити "Нептун". Тому нам довелося піти на менший, але дуже потужний сучасний ракетний комплекс", - сказав аташе.

Посол України у Великобританії Вадим Пристайко каже, що платформа буде називатися P50U. він каже, що в майбутньому на кораблях буде можливо встановити український "Нептун".

"Робота над удосконаленням катерів і озброєння на них буде вестися поступово. У наших планах-можливість установки на них "Нептун". Перші катери дійсно будуть Британські ракети. Але в перспективі ми плануємо розміщувати там вітчизняне оснащення", - сказав Пристайко.

Раніше Hyser писав про те, що у Зеленського планують масову депортацію росіян.

Також Hyser повідомляв, що у Зеленського зробили гучну заяву про ядерну зброю.

Нагадаємо, що спливли подробиці зустрічі Володимира Зеленського з Ангелою Меркель.