Експерти розповіли, які професії, швидше за все, зникнуть в Україні до 2030 року. А це означає, що деякі люди, які так довго і старанно вчилися на різні спеціальності, зможуть тільки дивитися на свій диплом.

Про це повідомляє портал "РБК-Україна"

Вчені вже багато разів говорили про те, що вже в найближчому майбутньому можуть зникнути деякі спеціальності, які будуть займати роботи.

Як відомо, прогрес не стоїть на місці і вчені старанно працюють для того, щоб створювати різноманітних роботів і навіть штучний інтелект. Через те, що вже найближчим часом планується впровадження роботів в реальне життя, деякі професії стають неактуальними для людини. Адже є робота, яку будуть робити не люди, а роботи, і тому людина буде змушена вчиться новій спеціальності.

Вчені розповіли про те, що після їх експерименту стало відомо, які професії повністю зникнуть. Вони вважають, що інформаційні технології будуть впроваджуватися в життя і потраплять в більшість сфер діяльності, відтісняючи людину на задній план.

Вже в найближчі 10 років це буде реальністю, і людям доведеться навчатися новим професіям, щоб не залишитися безробітними. Але завжди буде попит на людей, які розбираються в технологіях і мають креативне мислення.

Особливий попит буде на людей, які дуже швидко адаптуються в командній роботі і без особливих зусиль знаходять спільну мову з іншими людьми. Тобто, ті люди, які швидко знаходять спільну мову з оточенням, завжди будуть потрібні.

Крім цього, вчені повідомляють, що роботодавці будуть віддавати перевагу стресостійким, мобільним і організованим людям.

Варто відзначити, що експерти сказали, що після того, як вони вивчили і проаналізували розвиток соцмереж і цифрових валют, їм стало відомо, які професії зникнуть для людини раз і назавжди вже до 2030 року.

Такі популярні професії, як бухгалтер, фінансовий аудитор, економіст, секретар, водій, ріелтор і багато інших будуть вже неактуальними для людини. Роботизовані технології відтіснять людей і будуть займати ці посади.

Нагадаємо, що вчені повідомляють, що в Україні може бути дуже плачевна ситуація.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", лікарі розповіли, чи безпечно пити каву.

Також портал "Hyser" писав, що НАСА повідомила, що в бік нашої планети наближається великий астероїд.