Професійні українські синоптики розповіли, якою буде погода в Україні найближчим часом. Вони поділилися прогнозом погоди для українців і повідомили, коли вже закінчиться спека на території України.

Про це повідомляє портал "Факты"

Всім відомий український синоптик Наталка Діденко розповіла, що найближчими днями температура на ртутних стовпчиках може значно зменшитися. Вона розповіла про те, що українці зможуть перепочити від спеки, яка вже трохи всіх втомила.

Вона повідомила, що, на її думку, найспекотніші дні залишилися позаду. Найближчим часом температура триматиметься в районі 28-33 градусів вище нуля. 3 і 4 серпня температура на території України значно знизиться і дасть довгоочікувану прохолоду.

Також Наталка Діденко нагадала про те, що осінь вже не за горами. Як би сильно не було спекотно вдень, температура вночі стає все нижче.

Не варто упустити того, що фахівці вважають, що серпень місяць може піднести несподіваний сюрприз українцям. Останній місяць літа може бути спекотніше звичайного, а опадів буде не менше, ніж у попередні роки.

Синоптики вважають, що серпень місяць в 2021 році буде спекотніше, ніж завжди. Це пов'язано з кліматичними змінами по всій планеті. Температура стає все вище з кожним роком. Зміни клімату вже ні для кого не новина, оскільки це відбувається протягом останніх 30-ти років.

На думку експертів, середня температура в серпні на території України стоятиме на позначці від 20 до 25 градусів вище нуля. А це означає те, що вона буде вище норми на 1.5 градуса.

Що стосується опадів, то синоптики кажуть, що зливами і грозами серпень не здивує. Протягом місяця буде випадати норма опадів, що не може не радувати.

Раніше говорилося, що рекордна температура в серпні була зафіксована в Тернопільській і Чернігівській областях, і піднімалася до позначки в приголомшливі 42 градуси.

Нагадаємо, що синоптики попередили, що на українців чекає дощова погода.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", українців попередили про штормову погоду.

Також портал "Hyser" писав, що українцям розповіли, коли спаде спека.