В уряді сповістили про намір підвищити пенсійні виплати майже півмільйону українців

Останнім часом український уряд активно зайнятий тим, що підвищує пенсійні виплат різним категоріям одержувачів. Стало відомо, що в серпні поточного року Міністерство соціальної політики підніме пенсії ще 400 тисячам українців. Про це повідомляє офіційна прес-служба Міністерства соціальної політики Українb.

Повідомляється, що в серпні 2021 року понад 400 тисяч військових пенсіонерів зможуть отримати надбавку до своїх виплат: пенсія військових-учасників бойових дій отримають надбавку до своїх виплат у розмірі 843,3 гривні, тобто виплата збільшиться на 45 відсотків. Ті військові, які почали отримувати пенсію до 1 березня 2018 року отримають надбавку в 2 тисячі гривень.

У Міністерстві соціальної політики також заявили, що підвищені виплати до 400 тисяч військових будуть виплачені в серпні з доплатою до підвищених розмірів за липень поточного року. Варто відзначити, що у зв'язку з цими змінами мінімальна пенсія, на яку може розраховувати військовослужбовець, з урахуванням всіх надбавок, підвищень і доплат, таких як доплата за вислугу років або пенсію по інвалідності, складе 3 854 гривні.

Іншим же категоріям українських пенсіонерів Цього місяця нічого не дістанеться. Минулого разу перерахунок пенсійних виплат у зв'язку з підвищенням прожиткового мінімуму проводили в липні, коли середня надбавка до пенсії склала 100 гривень. У серпні ж уряд не збирається проводити індексацію пенсій.

Не отримають надбавку в серпні і чорнобильці. У липні пенсія по інвалідності, причиною якої є Чорнобильська катастрофа, склала 6 тисяч гривень для I групи, 4800 гривень для II групи і 3700 гривень для III.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що в уряді розповіли, що дітям готують нові виплати.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українцям розповіли про плани на перегляд пенсійних виплат.

Також "Hyser" писав, що в Україні пропонується скоротити кількість робочих днів до чотирьох.