Українцям повідомили, що надалі доведеться робити вакцину від коронавірусу щороку. Заслужений лікар України Ольга Богомолець прокоментувала цю новину і пояснила, чому це необхідно.

Про це повідомляє портал "OBOZREVATEL"

Заслужений лікар України Ольга Богомолець повідомляє, що робити вакцинацію потрібно щорічно, точно так само, як і щеплення від грипу.

Крім цього, Ольга розповіла про те, що вже цієї осені 2021 року, швидше за все, буде новий сплеск захворюваності на ковід, в першу чергу, це через штам Дельта.

Коли заслуженого лікаря запитали про те, що чи є потреба робити вакцину щороку, вона відповіла, що навіть люди, які робили вакцину два рази, будуть змушені вакцинуватися щороку, оскільки COVID-19 точно перейде в статус сезонного грипу.

Ольга Богомолець пояснила, що люди, які робили щеплення від грипу щороку, будуть змушені робити і вакцину щороку. Вона додала, що восени, коли організм людини особливо слабкий, є підвищений ризик підчепити вірус. Саме в цей час вірус може потрапити в організм людини і продовжувати свою еволюцію.

Також експерт заявила, що нова хвиля навали коронавірусу - неминуча, тому що українці, які відпочивали на морях закордоном, могли привести штам Дельта, повертаючись до України. Ольга підкреслила і той факт, що навіть вакцина, яку робили два рази, не дає ніяких гарантій щодо того, що людина не може захворіти на ковід.

Вона підсумувала, що вакцина не є гарантією того, що людина не захворіє. Але якщо захворіє людина, яка зробила вакцину, він перенесе коронавірус набагато легше, ніж людина, яка не вакцинувалася. Заслужений лікар каже, що все залежить від імунної системи організму. Навіть ті люди, які хворіли в першому сезоні, можуть знову захворіти коронавірусом.

Нагадаємо, що у мережі ввели нові правила, які посилюють в'їзд на територію України.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", у мережі розповіли про те, що введена нова стадія самоізоляції.

Також портал "Hyser" писав, що в громадському транспорті України роблять вакцинацію.