Незважаючи на те, що влада наші країни оперативно реагують на локальні спалахи і стримують епідемію коронавірусу, ймовірність нової хвилі ковід - 19 дуже висока.

Про це заявив керівник Центру економіки охорони Здоров'я Київської школи економіки Юрій Ганіченко в коментарі "РБК-Україна".

Голова профільного комітету Ради з питань здоров'я нації Михайло Радуцький теж упевнений, що зростання випадків захворювання неминучий і він відбудеться або в в кінці серпня, або в кінці вересня.

Ганіченко пояснює, що небезпека полягає в тому, що в даний час всі регіони України "знаходяться на мінімальному плато, маючи досить низький рівень захворюваності. Всі вони перестали демонструвати падіння захворюваності. Це якраз грунт для того, щоб почався сплеск".

Нагадаємо, що Кабмін прийняв рішення змінити порядок перетину українського держкордону через поширення штаму "Дельта" з 5 серпня.

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко стурбований великим спалахом "дельти" в Європі, яка активно поширюється по Росії. І цей факт призвів до того, що український кордон перетинатимуть за новими правилами.

За його словами, дані зміни допоможуть зробити більш якісні розслідування, якщо буде виявлений носій нового небезпечного штаму.

Самоізоляція або обсервація допоможе мінімізувати ризики виникнення нового спалаху ковіда. У разі позитивного тесту у громадян, які повернулися з-за кордону, спецкомісія почне розслідування і буде проводити тести всім особам, з якими контактував хворий.

Як відомо, вперше вірус "Дельта" виявили в Індії. Він більш заразний і важче піддається лікуванню. На думку ВООЗ, даний штам вірусу може привести до локдауну в світовому масштабі.

Раніше Hyser писав про те, що у ВООЗ розповіли, як захиститися від найнебезпечнішого штаму ковіда "Дельта".

Також Hyser повідомляв, що в Україні заговорили про посилення карантину.

Нагадаємо, що в Україні вводять обов'язковий медогляд, але є велика проблема.