Стало відомо, що всі нові держави починають залучати українців до роботи у себе

Всі вже давно звиклися з думкою про те, що величезна кількість воліє працювати не в своїй країні, а, наприклад, в Польща, де розмір заробітної плати багаторазово перевищує українську. Однак, як з'ясувалося, зацікавленими у праці українців виявилися не тільки поляки. Про це повідомляє iнформаційний портал "OBOZREVATEL".

Так, повідомляється, що на Кіпрі за минулий рік офіційно працевлаштувалося 12 тисяч українців, велика частина з яких, а саме 53 відсотки — експерти в сфері інформаційних технологій. З України в Кіпрі також затребувані розробники та інженери. Відзначається, що кожен п'ятий українець на Кіпрі заробляє від 158 до 247 тисяч гривень на місяць.

Ще однією з популярних вакансій крім програмістів на Кіпрі є банківські співробітники, такі як фінансові аналітики і менеджери по роботі з клієнтами. Третє місце за популярністю займає адміністратори та експерти з продажу.

До українців на острові є ряд вимог, в число яких, наприклад, входять знання англійської мови, половині роботодавців необхідний досвід у сфері від трьох років, в кожній третій вакансії — від одного року і 7 відсотків вакансій беруть на роботу співробітників без досвіду роботи.

Практично 80 відсотків роботодавців допомагають співробітникам оформляти візи, здійснювати переїзд з сім'єю і знайти роботу. Варто відзначити, що не в останню чергу на Кіпрі цінуються так звані "м'які навички", тобто комунікабельність і можливість працювати в команді.

44 відсотки з працюючих там українців отримують зарплати від 68,8 тисяч гриві, 34 відсотки вакансій пропонують зарплату вже в 113,5 тисяч гривень, 20 відсотків — від 158,3 до 247,7 тисяч гривень, і 2 відсотки роботодавців пропонують оклад від 247,7 тисяч гривень.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що стало відомо, які вакансії для українців є в Польщі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, які умови для роботи пропонуються українцям в Іспанії.

Також "Hyser" писав, що стало відомо, які штрафи українцям підготував уряд за роботу без офіційного працевлаштування.