В зменшенні ризику виникнення гіпертонії важливу роль відіграє правильне харчування і фізичні вправи.

Тим, хто зіткнувся з таким неприємним захворюванням, слід переглянути свій раціон харчування і спосіб життя, пише "uainfo".

При гіпертензії ряд продуктів виявляються під забороною, але є і ті, які будуть особливо корисні.

Особливо корисні будуть фрукти і овочі, адже в їх складі містяться антиоксиданти, які можуть допомогти знизити ризик високого кров'яного тиску. Позитивний вплив на стан здоров'я пацієнта з високим тиском надають банани, в яких міститься калій.

Більше десятка досліджень показали, що шоколад з високим вмістом какао може знижувати кров'яний тиск у людей з гіпертонією або передгіпертонією. Але тут підійде тільки високоякісний Темний шоколад з мінімум 70% какао. Головне тут не перестаратися і не з'їсти всю плитку - дієтологи радять з'їдати по одному невеликому шматочку в день.

Вівса, в якому міститься багато корисної клітковини також корисний при гіпертонії. У його складі знаходиться бета-глюкан, який може знизити рівень холестерину в крові.

Часник сприятливо впливає на серце і судини. Згідно з деякими дослідженнями, даними продукт збільшує вироблення в організмі оксиду азоту, який грає ключову роль в розслабленні м'язів і розширенні кровоносних судин.

Але є ряд продуктів, яких слід уникати. На першому місці знаходиться алкоголь. При регулярному розпиванні спиртних напоїв, з часом у людини піднімається тиск.

Тиск може піднятися від великої кількості кави. Вважається, що оптимальною кількістю кави для людини є 2-3 гуртки. Все, що більш негативно позначається на серцево-судинній системі.

Занадто солоні продукти також чинять негативний вплив на здоров'я серця. Організм скаже "спасибі", якщо ви скоротите кількість з'їденої солоної їжі, а кров'яний тиск зменшиться приблизно на 5-6 мм рт. ст.

Раніше Hyser писав про те, що експерти назвали їжу, яка призводить до передчасного старіння.

Також Hyser повідомляв, що медики назвали масло, яке захищає від серцевого нападу.

Нагадаємо, що експерти назвали продукти, які руйнують жіноче волосся і шкіру.