Кабінет Міністрів України поки не планує вводити додаткові обмеження у зв'язку з коронавірусом.

Уточнюється, що карантинні норми будуть переглянуті виходячи з того, чи зміниться епідситуація через ковід, пише "РБК-Україна".

За словами головного санітарного лікаря Ігоря Кузіна, єдина заборона, яка була прийнята урядом, це заборона на роботу шкіл в регіонах жовтої, помаранчевої і червоної зони в разі, якщо там щеплені менше 80% співробітників.

"У разі можливого спалаху ми будемо враховувати показники охоплення щепленнями і відповідно до цього приймати ті чи інші рішення. Поки рано говорити про конкретні умови, але ми точно будемо розглядати можливість часткового ослаблення обмежень для вакцинованого населення", - сказав виданню головний санітарний лікар.

Раніше ми писали, що Кабінет Міністрів України вирішив змінити порядок перетину українського державного кордону через поширення штаму "Дельта" з 5 серпня.

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко переживає, що в сусідній країні активно поширюється новий штам "Дельта", який взяв свій початок в Індії. Саме цей факт виявився вирішальним при введенні нових правил щодо перетину українського кордону.

Дані зміни допоможуть зробити більш якісні розслідування, якщо буде виявлений носій нового небезпечного штаму, впевнений лікар.

Самоізоляція або обсервація допоможе мінімізувати ризики виникнення нового спалаху ковіда. У разі позитивного тесту у громадян, які повернулися з-за кордону, спецкомісія почне розслідування і буде проводити тести всім особам, з якими контактував хворий.

Як відомо, вперше вірус "Дельта" виявили в Індії. Він більш заразний і важче піддається лікуванню. На думку ВООЗ, даний штам вірусу може привести до локдауну в світовому масштабі.

Раніше Hyser писав про те, що у ВООЗ розповіли, як захиститися від найнебезпечнішого штаму ковіда "Дельта".

Також Hyser повідомляв, що в Україні заговорили про посилення карантину.

Нагадаємо, що в Україні вводять обов'язковий медогляд, але є велика проблема.