Міністр охорони Здоров'я України Віктор Ляшко звернувся до українців з проханням утриматися від розпивання алкогольних напоїв на День Незалежності.

Незабаром в Україні святкуватимуть День Незалежності. У свою чергу Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко звернувся до всіх українців з проханням утриматися від розпивання алкогольних напоїв.

"Не вживайте алкогольних напоїв. Алкоголь-зло сам собою. Але велика кількість алкоголю-це нехтування подальшими чітко прописаними протиепідеміологічними нормами. Тому-ніякого алкоголю під час проведення святкових заходів. Після-можливо, трохи з сім'єю", - заявив Ляшко.

Крім того, міністр закликав відмовитися від відвідувань масових заходів. Тому що це вкрай небезпечно для здоров'я. Адже можна заразитися небезпечним коронавірусом. Він поки нікуди не подівся. Кожен день стає відомо про нові випадки зараження людей. До того ж в Україні вже були зафіксовані випадки зараження новим штамом вірусу під назвою "Дельта".

Лікарі запевняють, що "Дельта" більш небезпечний для здоров'я людини. Бо він більш заразний і важче переноситься. До того ж при його зараженні трапляються випадки летального результату.

При перших ознаках респіраторного захворювання потрібно терміново звертатися за допомогою до лікаря. Самолікуванням може обернутися негативними наслідками.

Крім того, потрібно самоізолюватися, щоб не наражати на небезпеку інших людей. Адже якщо у людини коронавірус, то він може заразити десятки, а іноді і сотні інших людей. Це дуже небезпечно і може привести до локального спалаху хвороби. Як результат буде сотні хворих людей.

Раніше Hyser писав про те, що у МОЗ розповіли про введення нових обмежень карантину.

Також писали, що експерти розповіли, коли в Україні почнеться третя хвиля небезпечного коронавірусу.

Нагадаємо, що в Україні змінили правила перетину кордону через новий штам "Дельта".