Експерти склали список корисних продуктів для щитовидки

Щитовидна залоза-один з найважливіших органів в тіло людини, що потребує постійно підтримки вітамінами і корисними речовинами. Влітку у кожного з'являється можливість забезпечити щитовидну залозу всіма необхідними вітамінами у вигляді свіжих овочів і фруктів, однак, є і окремі продукти, без яких щитовидці буде важко. Інформаційний портал "Жіночий світ" розповів, на які продукти варто звернути увагу.

Перший продукт у списку-яблука. Ці фрукти здатні захистити щитовидну залозу від ракових клітин. Для отримання максимуму користі чистити яблука не рекомендується, тільки ретельно помити. У яблуках міститься вітамін В17, вкрай важливий для здорового обміну речовин.

Другий продукт-морська капуста. Цей продукт, звичайно, більш специфічний, ніж яблука, проте не менш корисний. У ній міститься велика кількість йоду, речовини, що є ключовим для правильної роботи щитовидної залози. Заправляти морську капусту майонезом вкрай не рекомендується — краще використовувати масло або не заправляти її нічим.

Далі в списку йдуть горіхи, в цілому вкрай корисний продукт за рахунок вмісту в собі практично всіх важливих вітамінів з групи С, Е і в.не випадково людям з проблемами з щитовидною залозою лікарі прописують волоські і мускатні горіхи в будь-якому вигляді.

Останнім продуктом, позитивно впливає на щитовидку є червона риба. Морепродукти в цілому важливі для здоров'я людини, оскільки міститься в них Омега-3 забезпечує нормальну роботу багатьох систем і зміцнює судини. При наявності проблем з щитовидкою рекомендується червона риба у вареному або слабосоленому вигляді, хоча варто уникати особливо жирних сортів.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у МОЗ закликали українців не пити на День Незалежності.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що медики з'ясували, який з двох популярних алкогольних напоїв-пиво або вино — сильніше шкодить серцю.

Також "Hyser" писав, що українцям розповіли про список продуктів, що знижують тиск.