Українським автомобілістам нагадали про існування важливого податку

Багато автомобілістiв задаються питаннями про те, коли ж потрібно виплачувати транспортний податок, якщо дата покупки транспортного засобу і дата його реєстрації відрізняються? На сайті Головного управління ДПС Львівської області відповіли на це питання.

В першу чергу варто звернути увагу на те, що в нормах Податкового Кодексу України значиться, що платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особам, у яких в наявності є зареєстровані в Україні власні легкові автомобілі.

Об'єктом оподаткування є машина, з року випуску якої пройшло не більше п'яти років і середньоринкова вартість якої не перевищує 375 розмірів мінімальної заробітної плати, при тому що на сьогоднішній день розмір мінімальної зарплати становить 6 тисяч гривень.

При оформленні документів про набуття права власності правочин підлягає державній реєстрації в окремих випадках, зазначених у законодавстві. Угода вважається завершеною з моменту її державної реєстрації.

За транспортні засоби, куплені протягом року транспортний податок потрібно виплатити в місяці, в якому з'явилося право власності на транспортний засіб. Таким чином, наприклад, якщо машина була куплена в один місяць, а державна реєстрація цієї машини відбулася вже в іншому, то транспортний податок потрібно виплатити саме з місяця, в якому була проведена реєстрація.

про це інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у Рівненській області сталася трагічна ДТП за участю фури.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Одесі на складах АТБ сталася масштабна пожежа, яку гасило понад вісімдесят рятувальників.

Також "Hyser" писав, що під Києвом сталася ДТП за участю фури, в якій загинула дитина.