У Міністерстві соціальної політики висловилися щодо розміру пенсій українців

Постановка на облік в центрі зайнятості дозволяє українцям, які втратили роботу, не втрачати роки страхового стажу, що дозволить відігравати важливу роль під час виходу на пенсію заслужений відпочинок. Про це повідомляє iнформаційний портал "Факти".

Повідомляється, в Міністерстві соціальної політики планують підвищити соціальний захист літніх українців-чим більший у людини страховий стаж, тим не більший розмір пенсійних виплат він зможе розраховувати. Глава Міністерства соціальної політики неодноразово заявляла, що максимальні виплати зобов'язані отримувати всі люди з повним стажем — не менше 40 відсотків від заробітної плати.

Правда, у пенсій все ж є своя верхня межа-18 540 гривень. Це максимальний на сьогоднішній день розмір пенсійних виплат. Мінімальні ж виплати отримують всі українці, страховий стаж яких починається від п'яти років, на сьогоднішній день пенсіонер не може отримувати менше 1854 гривень пенсії, що в 10 разів менше максимальних пенсійних виплат.

Пенсійний вік у чоловіків і жінок в Україні вже вирівнявся і становить 60 років. Природно, існують винятки, які застосовуються до певних категорій громадян, за рахунок чого ті можуть виходити на пенсію і раніше 60 років.

В Україні ще кілька років зростатимуть вимоги до страхового стажу для того, щоб вийти на заслужений відпочинок у 60 років. Наприклад, на сьогоднішній день і до 31 грудня поточного року необхідно мати стаж не менше 28 років. Наступного року вимоги зростуть до 29 років. Надалі, аж до 2028 року, щорічно вимоги продовжать рости на один рік, поки не буде досягнуто вимогу по страховому стажу в 35 років.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у Міністерстві фінансів розповіло, в яких банках можна отримувати основні бюджетні виплати.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Одесі українців попередили про відповідальність за зарплати в конвертах.

Також "Hyser" писав, що в уряді розповіли, у кого в серпні підвищаться пенсійні виплати.