Більшість дієтологів схильні до тієї думки, що вівсянка на сніданок є корисним і правильним початком дня.

Однак, як виявилося, лляна каша має набагато більше корисних властивостей і може стати чудовою альтернативою, пишуть "Актуальні новини".

Льон має в своєму складі велику кількість вітамінів і корисних мікроелементів, тому медики рекомендують включити його в повсякденний раціон. Дослідження, проведені в 2018 році, показали, що лляна каша здатна скорочувати ризик розвитку у людини раку молочної залози і навіть зменшувати розміри пухлини.

Висновки співробітників Техаського університету говорять, що за це відповідальний наявний в насінні льону лігнан.

Лляна каша корисна для судин і серця людини. Насіння льону припадуть до речі тим людям, які страждають гіпертонією. Омега - 3 в поєднанні з клітковиною нормалізують кров'яний тиск, завдяки чому скорочується ризик розвитку ряду небезпечних станів, включаючи інсульт і гіпертонію.

Нагадаємо, що відомий український педіатр висловив свою думку з приводу манної каші. Медик вважає, що манка "підходить хіба що голодуючим дітям", а звичайним людям її вживання загрожує збільшенням у вазі.

"Мікроелементи містяться в оболонках круп, тому, чим більше вони очищені, тим менше в них цінних властивостей. Найкориснішою, виходячи з цього критерію, є гречана каша: вона дає багато заліза і білка. На другому місці-вівсянка, яку треба варити. Якщо це пластівці швидкого приготування, наспіх залиті водою, така страва лише зашкодить, після неї швидко підніметься цукор", - каже педіатр.

Манну кашу Комаровський вважає марним продуктом. Серед корисних, на його думку, каш він виділив пшенку, яка містить в собі магній, необхідний для поліпшення роботи серцево-судинної системи, бурий рис і кукурудзяна каша, які містять в собі клітковину, білок і мінерали.

Раніше "Hyser" писав про те, що лікарі назвали кашу, здатну зупинити серце.

Також "Hyser" повідомляв, що медики розповіли, чому корисно тримати в спальній кімнаті лимон.

Нагадаємо, що американські вчені розповіли про найнебезпечніший спосіб приготування яєць.