У Києві закінчується вакцина американського виробництва Moderna.

По всій території України триває активна вакцинація людей. У той же час в Києві вже практично повністю Закінчилася вакцина американського виробництва під назвою Moderna. Було прийнято рішення звозити в столиці залишки цього препарату з інших областей, в яких процес вакцинації йде не такими швидкими темпами.

Про це регіональний координатор вакцинації в Києві Василь Животенюк повідомив "Країна".

"Наша перша квота вакцини Moderna фактично вже закінчилася, так на місто виділили 97 500 першої дози вакцини. Вже залишилися залишки, ми їх доколюємо, і з 15 серпня надійде знову така ж кількість доз — 97 500 на другу дозу тим, хто перший раз вакцинувався Moderna. Вона буде у великій кількості, але не "первачкам". Але ми обдзвонюємо всі області і запитуємо, може, вони не використовують Moderna і у них є залишки. Таким чином ми вже додатково привезли 41.000 доз", - розповів Василь Животенюк.

Препарати звозили з багатьох областей України. За організацію з доставки вакцини відповідає керівництво певного району Києва.

Також він розповів про те, що ківі готовий забрати залишки цієї вакцини з будь-яких регіонів України. Тому що зараз важливо не зменшувати намічених темпів вакцинації. Так як повторна, вже третя за рахунком, спалах хвороби не за горами. Багато експертів говорять про те, що кількість інфікованих може різко піти вгору вже цієї осені.

Тому немає ніякої можливості зволікати і відкладати. Так як такі зволікання можуть коштувати життя сотні і тисячам людей. Ніхто не має права ризикувати. Вакцинація повинна проходити в поставлені урядом терміни.

Раніше Hyser писав про те, що експерт розповіла, скільки разів доведеться вакцинуватися українцям, щоб захистити себе від коронавірусу.

Також писали, що правила в'їзду в Україну посилять.

Нагадаємо, що українців стали вакцинувати в автобусах.