Пенсіонерам пояснили, що буде з їх пенсіями після оформлення накопичувальної.

Зараз в Україні активно обговорюється питання оформлення накопичувальної пенсії і те, наскільки це потрібно. Тим більше, що багато людей переживають за той момент, що буде з їх звичайними пенсіями, якщо вони оформлять накопичувальну.

Накопичувальна пенсійна система, введення якої планується урядом, не означає відмову від існуючої солідарної системи. Всі подробиці для українців розкрив міністр фінансів Сергій Марченко.

"Ми підтримуємо необхідність введення накопичувального рівня. Ми вважаємо, що на сьогоднішній час досить сприятливий момент саме для цього. Ми готові максимально долучатися, відпрацьовувати законопроекти, і ми вважаємо, що ця реформа на сьогоднішній момент назріла", - сказав Марченко.

Політик зазначив, що для держави вкрай важливо зберегти солідарну систему пенсій. Тому при введенні накопичувальної вона нікуди не дінеться. До того ж потрібно, щоб пройшов адаптаційний період, коли всі українці зможуть розібратися з тонкощами накопичувальної системи.

Також в уряді на даний момент розглядається відразу кілька варіантів введення накопичувальної системи. Це потрібно для того, щоб сам процес був максимально комфортним для всіх.

Сергій Марченко акцентував увагу на тому, що до процесу введення накопичувальної пенсійної системи буде активно підключено державу. І головне завдання, яке зараз стоїть перед політиками-це створення довіри з боку пенсіонерів до нової системи.

Щодо інвестування майбутніх внесків, Марченко зазначив, що основним інструментом Мінфін бачить облігації внутрішньої державної позики.

Раніше Hyser писав про те, що стало відомо хто може розраховувати на пенсії по 18 тисяч гривень.

Також писали, що українцям значно уріжуть пенсії.

Нагадаємо, що у Мінфіні опублікували список банків, в яких можна отримати пенсії та інші соціальні виплати.