В Україні планують ввести соціальні пакети з накопичувальними пенсіями.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розповів всі подробиці введення накопичувальної пенсії в Україні. Він зазначив, що така система буде вперше введена в Україні за весь період незалежності. Це дуже відповідальний крок і важливо, щоб всі процеси були правильно налаштовані і принесли свій результат.

"Завдання робочої групи - це введення на базі чинного законодавства за рішенням уряду з 2023 року соціальних пакетів з накопичувальними пенсіями. Фактично, це можуть бути ключові бюджетники, де ми можемо це відчувати. Це без зміни законодавства, але, звичайно, наша мета-це впровадження відповідних законів і повноцінне впровадження накопичувальної пенсії в Україні в цілому", - сказав Шмигаль.

В першу чергу впровадження накопичувальних соціальних пакетів буде вироблено на працівників соціальної сфери. Це стосується вчителів і військових. Держава вважає для себе це важливою функцією.

Введення накопичувальної системи буде вироблено поступово. Це допоможе людям адаптуватися до змін.

"Ми послідовно реалізуємо ряд планів. Введення обов'язкових пенсійних накопичень ми передбачаємо в першій за історію незалежної України трирічної Бюджетної декларації, яку нещодавно схвалила Верховна Рада", - сказав прем'єр.

Нагадаємо, про накопичувальну пенсійну систему в Україні говорять дуже давно. Але до 2021 року просто не було ніякої можливості її ввести. Хоча і зараз є її противники. Багато експертів-економісти вважають, що Україна поки не готова до таких нововведень. Однак багато політиків налаштовані вкрай позитивно і впевнені, що все пройде гладко.

Раніше Hyser писав про те, що з 1 вересня українці отримуватимуть пенсії по-іншому.

Також писали, хто в Україні може розраховувати на отримання пенсій у 18 тисяч гривень.

Нагадаємо, що для українців готують неприємний сюрприз, пенсії можуть"урізати".