Лікарі прогнозують новий сплеск коронавірусу вже у вересні. Які заходи варто вжити, щоб не допустити нової "хвилі" захворюваності?

Експерти прогнозують, що нова "хвиля" коронавірусу вже не за горами. Вже у вересні лікарі очікують черговий сплеск смертельного захворювання. Фахівці наполягають, що в Україні необхідний ввести нові карантинні обмеження. Так, вони пропонують, повернути масочний режим і посилити контроль над його дотриманням, а також повернути штрафи за недотримання правил карантину.

Лікарі також рекомендують прискорити темпи вакцинації. Кабінет Міністрів поставив мету: за місяць вакцинувати 8 мільйонів людей. Зараз в Україні щодня вакцинується 120-130 тисяч осіб.

Більше того, голова комісії з біобезпеки та біологічного захисту при Раді національної безпеки і оборони, академік НАН України Сергій Комісаренко стверджує, що вакцинованим українцям може знадобитися третя доза препарату.

Прогнозований "вибух" захворюваності восени вчені пов'язують з поширенням штаму «Дельта», який вже увійшов в Україну. Після закінчення сезону відпусток лікарі прогнозують його швидке поширення по території країни.

Щоб не допустити "вибуху" Комісаренко пропонує заборонити працювати в офісах нещепленим українцям. Вони повинні будуть працювати з дому, а той час, як щеплені зможуть ходити на роботу в офіс.

Як повідомлялося раніше, чи відкриються школи 1-го вересня або навчатимуть дітей дистанційно?

Hyser також писав, що з 1-го жовтня скасують «карантинні» субсидії. Кого торкнеться це нововведення?