Вже багатьом відомо, що в курортних містах Туреччина почали горіти ліси і цілі міста. Українці, які там відпочивали, стали свідками страшних подій, більше того, багатьох українських туристів довелося евакуювати морем.

Про це повідомляє портал "Українська правда"

Вже не перший день ходить інформація про те, що курортні міста в Туреччині палахкотять вогнем. Вже довгий час ніяк не виходить зупинити стихію. Відпочиваючі вже неодноразово показували жахливі і трагічні відеоролики, як вогонь добирається до пляжів і готелів, в яких вони відпочивали.

Є інформація, що українське консульство постійно стежить за ситуацією, яка склалася в Туреччині. Консульство без затримок реагує на всілякі запити українців, які знаходяться в палаючій Туреччині.

Турецькі представники дуже швидко реагують на запити про допомогу. Якщо немає можливості евакуювати українців наземним транспортом, то це роблять через море.

Враховуючи всю ситуацію, що склалася, всіх українців закликають зважувати всі ризики і тверезо дивитися на ситуації і не їхати відпочивати в міста Туреччини, де царюють пожежі.

2 серпня консульство України в Анталії отримало перші повідомлення від українців щодо пожеж. Було прийнято рішення врятувати українців у Магулі. На гарячу лінію надійшло повідомлення про те, що в готель Voxx Marmaris Beach Resort наближається масивна лісова пожежа.

Консул України негайно звернувся до губернатора Магула і командувача берегової охорони. І вже протягом півгодини українських громадян почали евакуювати з небезпечного місця.

Всіх евакуйованих українців в цей день переселили в інший готель під назвою Fun & Sun Smart Voxx, який знаходиться далеко від лісових пожеж.

Важливо підкреслити, що вже не перший день в Туреччині вирують пожежі, які знищують все на своєму шляху. Місцеві жителі спочатку не особливо переживали з цього приводу, напевно, для них це звичне явище. Але ось туристи відчувають паніку в такій ситуації. Важливо розуміти, що зараз діється в курортних містах і думати про свою безпеку.

Нагадаємо, що у Туреччині розбився автобус з російськими громадянами.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", українці розповіли про жахливі пожежі в Туреччині.