Прем'єр-міністр України розповів, що допоможе відчутно підвищити пенсії українцям

Цього року український парламент може прийняти законопроект, завдяки якому в Україні з'явиться накопичувальна пенсійна система. В даний момент в уряді сильно сподіваються на те, що даний законопроект все ж буде прийнятий. Про це глава Кабінету Міністрів Денис Шмигаль заявив на засіданні уряду у середу, 4 серпня.

Шмигаль заявив, що в уряді сподіваються на те, що депутати, після того, як повернуться з літньої відпустки, розглянуть питання накопичувальної пенсійної системи, щоб вже в 2021 році були прийняті всі необхідні для планомірного створення накопичувальної пенсійної системи закони.

Шмигаль також звернув увагу на те, що поява в Україні накопичувальної системи пенсій є єдиною можливістю істотно підвищити українцям пенсії. За його словами, якщо українці хочуть збільшення виплат в два рази, то іншого способу, крім введення накопичувальної системи просто немає. Він також зазначив, що накопичувальна система є дієвим рецептом, який довів свою ефективність у багатьох розвинених країнах, де пенсії дійсно високі.

Іншим важливим моментом є те, що після введення накопичувальної системи уряд не збирається відмовлятися від солідарної системи пенсій та індексації таких виплат. Накопичувальна пенсійна система в Україні працюватиме у форматі додаткових виплат до існуючої державної системи, яку отримають України.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у Міністерстві фінансів розповіло, в яких банках можна отримувати основні бюджетні виплати.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Одесі українців попередили про відповідальність за зарплати в конвертах.

Також "Hyser" писав, що в уряді розповіли, у кого в серпні підвищаться пенсійні виплати.