Більшість шанувальників цього пінного хмільного напій навіть не підозрюють про те, що існує безпечна «пивна доза», перевищення якої загрожує негативними наслідками для здоров'я.

Нещодавно японські вчені з'ясували, скільки ж пива можна випивати в день, щоб не нашкодити організму, повідомляє портал Голос. UA. Фахівці встановили, що в цьому напої міститься речовина під назвою «ксанготумол», яка може захистити мозок людини від вікових змін і навіть онкологічних захворювань.

При регулярному помірному споживанні пива знижується ймовірність утворення каменів у нирках. Також в ньому присутні мікроелементи і вітаміни, а саме:

  • цинк, залізо, магній, фосфор, калій;
  • вітамін С (70% від денної норми на один літр);
  • вітаміни В1 і В2 (близько 50% від денної норми в літрі напою);
  • нікотинова і фолієва кислоти.

Але є в пиві і шкідливі речовини, які можуть спровокувати певні проблеми в організмі зловживає пивомана. Наприклад, метанол, ефіри, альдегіди і сивушні масла. До складу пива входить важкий метал-кобальт, який потрапляє туди з хмелю, шишки якого використовуються в пивоварінні.

Також на грунті регулярного надмірного вживання пива може розвинутися алкоголізм. Але він вважається дуже підступним, оскільки суспільство ставиться до цього напою більш лояльно і не засуджує його зловживання так сильно, як, наприклад, пиття горілки.

Отже, яка ж доза пива вважається безпечною? Вчені наполягають на тому, що для жінок – це 500 мл хмільного напою в день, для чоловіків – 1 літр. Але важливо не забувати, що пиво змінює і жіночий, і чоловічий гормональний фон. У чоловіків від цього знижується лібідо і росте живіт, у жінок - грубіє голос, може порушуватися менструальний цикл.

Раніше "Hyser" писав про те, що медики розповіли, що більше гробить серце: пиво або вино.

Також наш портал розповів про те, що лікарі назвали продукти, які краще не вживати на сніданок.

Нагадуємо, що знайдено прямий зв'язок між овочами жовтого кольору і якістю шкіри і зору.