Професійні експерти з Великобританії зробили дуже тривожну заяву про те, що існує дуже висока ймовірність того, що новий штам Дельта здатний знищити мало не кожну третю людину.

Відповідну інформацію оприлюднили на порталі "from-ua.com"

Новий штам вже називають справжнім "апокаліпсисом", який здатний нещадно вбити кожну третю людину заражену коронавірусом. І про це заявили топові вчені, які займаються дослідженнями вірусу.

SAGE - група, яка управляє всілякими надзвичайними ситуаціями, вирішила розглянути різні варіанти розвитку подій. Вони зробили приголомшливу заяву, яка стосується нового штаму Дельта. Їх прогнози можна назвати дуже страшними, так як за словами вчених новий штам здатний погубити кожну третю людину, не залишивши їй ніякого шансу.

Експерти говорять про те, що є дуже велика ймовірність мутації коронавірусу, вона відбувається на піку свого поширення. Саме таке поширення на даний момент відбувається на території Великобританії. Дуже важливо підкреслити, що процес мутації вірусу дуже сильно прискорюється тоді, коли є підвищений імунітет до штамів, які вже існують.

Провідні вчені закликають владу Великобританії до нових вакцинацій, і мінімізації виїзду закордон. Є варіанти того, що новий штам вже царює в деяких країнах світу. Також, вчені стверджують те, що найімовірніше доведеться піти на крайні заходи, вбиваючи тварин, таких як норки і кішки, які мають здатність розносити новий штам.

Вчені вважають, що новий штам може бути стійким до вакцин індійського і південноафриканського виробництва. Весь цей мутуючий процес може призвести до дуже високого рівня захворюваності та смертності.

Політики і вчені Великобританії наполягають на тому, що дану інформацію не потрібно ігнорувати, потрібно бути гранично акуратними і бути готовим до такого сценарію.

Нагадаємо, що українцям розповіли, коли буде новий спалах коронавірусу.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", є офіційне підтвердження того, що карантин продовжать.