Українські шахраї не дрімають. Вони придумали чергову махінацію, яка допомагає їм виманювати дані банківських карт українців. Цього разу вони використовують усіма відомий сервіс доставки "Нової Пошти".

Про це повідомляє портал "СТРАНА.UA"

Всіх українців попередили, що шахраї не сидять, склавши руки. Вони розробили нову схему розводу, і кожен неуважний українець може потрапити в цей прийом. Ця схема полягає в тому, щоб виманити дані банківської карти через знаменитий сайт онлайн-оголошень OLX.

Дівчина, яка користується соціальною мережею Facebook розповіла, як працює ця схема. Їй вдалося викрити шахраїв і не попастися на їх прийом.

Мешканка України розповіла, що купила дуже багато дитячого одягу, але її дитина навіть не встигала це все носити. Вона вирішила віддати більшу частину на благодійність, але деякі речі захотіла продати через сайт OLX.

Вчора, 6 серпня, дівчина розповіла, що з нею зв'язалися через месенджер і згадали її оголошення про продаж дитячих речей. Людина, яка з нею зв'язалася почала задавати різноманітні питання про доставку.

Пост в ФБ
Пост в ФБ

Через деякий час, як вони обговорили всі питання, людина, яка нібито вирішила купити дитячі речі, запропонувла українці скористатися новим сервісом під назвою "сейф-сервіс" від "Нової пошти", і надіслав знімок інтерфейсу цієї послуги.

Мешканка України не відразу зрозуміла, що відбувається, так як інтерфейс був звичайним і є звичайною доставкою з післяплатою. Нічого не підозрюючи, вона погодилася скористатися звичним для себе сервісом.

Людина, яка хотіла купити речі у українки попросила скинути своє ПІБ та адресу, щоб оформити накладну продавцеві, після чого скинула "новий" сайт "Нової Пошти".

Форма
Форма

Прейшовши за посиланням, дівчина зрозуміла, що сайт абсолютно незвичайний, вона побачила форму для відправки, і, опустившись трохи нижче, помітила форму для відправки даних банківської карти. Після чого все стало ясно.

Нагадаємо, що у Києві пограбували доньку чиновника.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", українців попередили про нові махінації.