Український уряд надасть матеріальну допомога для підготовки дітей шкільного віку до початку навчального року.

Повідомляється, що кожна українська дитина віком від 6 до 18 років з багатодітних малозабезпечених сімей отримає допомогу в розмірі 2000 гривень, пише Телеграм-канал "Адвокат Права".

Проект постанови прийняли 4 серпня.

Для того, щоб отримати дану допомогу на дитину, багатодітна сім'я повинна бути одержувачем державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям станом на 1 серпня 2021 року.

За виплатою не потрібно нікуди звертатися-вона буде призначена в автоматичному режимі структурними підрозділами з питань соціального захисту населення за матеріалами одержувачів державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям з числа багатодітних сімей.

На виплату грошової держава спрямує 290 мільйонів гривень. Очікується, що допомогу отримають 144 717 дітей з багатодітних малозабезпечених дітей. Всі кошти передбачені Мінсоцполітикою за бюджетною програмою"виплата деяких видів допомоги, компенсацій, грошового забезпечення та оплата послуг окремим категоріям населення".

Що стосується початку навчального року, то воно очікується в строк. Про дистанційне навчання Мова на сьогоднішній день не йде.

У разі, якщо почнеться третій локдаун, учні будуть змушені відправитися на локдаун.

Щоб мінімізувати кількість хворих, в першу чергу, щеплення проти коронавірусної інфекції зроблять вчителям. За рішенням уряду в кожній школі до початку навчального року повинні бути вакциновані 80% вчителів. Але все ж уряд прагне до вакцинації 90-100%.

До слова, на Київщині близько 90% вчителів отримали щеплення проти ковіда.

Раніше Hyser писав про те, що стало відомо, кого чекають щедрі надбавки в 2022 році.

Також Hyser повідомляв, що українцям розповіли, за яких умов можна в 50 років вийти на пенсію.

Нагадаємо, що українцям розповіли, коли і пенсії збільшиться в два рази.