В Україні планують запровадити ще один податок.

Кабінет Міністрів України розробляє ще один вид податку. Цього разу політики мають намір відстежувати всі кошти, які отримала людина з "невідомих джерел". Повідомляється, що законопроект знаходиться вже на останньому етапі розробки і незабаром буде представлений на голосування у Верховній Раді.

Про це повідомив голова парламентського профільного комітету, представник "Слуги народу" Данило Гетманцев.

За словами нардепа, у податківців з'явиться можливість "запитати про походження грошей на придбання цінного активу". Якщо людина не зможе відповісти на питання або показати декларацію про амністію, він буде змушений сплатити податок на витрати, які не може пояснити.

Таким чином в уряді відстежуватимуть всі великі покупки, які здійснюють українці. Пояснювати походження коштів тепер будуть змушені всі. Але є варіант пройти податкову амністію. В цьому випадку потрібно буде розкрити всі свої заощадження і сплатити з них єдиний податок.

Такий податок становитиме від 2,5 до 9%. При цьому, якщо людина раз вже сплатила такий податок, то другий раз його платити не доведеться. Також розкриті ним активи не зможуть використовувати проти нього. Наприклад, якщо вже йдуть судові розгляди. Також ця інформація не буде використана проти людини в майбутньому.

Але це стосується тільки тих українців, які мають значні заощадження. Наприклад, покупка в 10 тисяч гривень ні у кого не викличе інтерес. Однак, вже більш істотні суми звичайно доведеться пояснювати. Зазначимо, що в Україні зараз активно модернізують податкове законодавство і це тільки початок.

Раніше Hyser писав про те, що стало відомо, хто з сімей отримає додаткові гроші до 1 вересня.

Також писали, що в українців почнуть активно перевіряти заробітні плати.

Нагадаємо, що українських водіїв попередили про новий податок.