У п'яти українських областях перевищено динаміку госпіталізацій пацієнтів з коронавірусною інфекцією.

Про це свідчать дані МОЗ станом на 7 серпня.

Так, у Донецькій області відсоток госпіталізації склав 53,5%. В Івано-Франківській динаміка рівня госпіталізації також переступила 50%-ний поріг і склала 52,8%. У Рівненській області відсоток госпіталізації пацієнтів з коронавірусною інфекцією склав 106,3%. У Тернопільській області аж 160% і Черкаській області - 70%.

Крім того, на Івано-Франківщині охоплення тестуванням на коронавірус становить 285 тестів на 100 тисяч осіб при нормі в 300 тестів.

В інших регіонах України показники в межах норми.

Нагадаємо, що днями народний депутат від "Слуги народу" Олександр Качура заявив, що вже скоро в Україні можуть ввести новий локдаун. Імовірно обмеження можуть ввести в кінці серпня або в кінці вересня.

Разом з тим народний депутат уточнив, що вводити локдаун будуть локально. І його введення залежатиме від українців.

"Ми повинні зрозуміти, що найближчі кілька років ми можемо жити в такому режимі. Я не хочу лякати. Ця зараза не піде. Щоб її побороти, нам всім треба дотримуватися елементарних правил поведінки-тоді нам не треба буде ніяких локдаунів вводити. Коли ми зрозуміємо, що ситуація погіршується, тоді нам вже всім треба буде вакцинуватися, отримати доступні вакцини і зробити так, щоб ця проблема взагалі пішла в минуле", - заявив парламентарій.

Раніше Hyser писав про те, що у ВООЗ розповіли, як захиститися від найнебезпечнішого штаму ковіда "Дельта".

Також Hyser повідомляв, що в Україні заговорили про посилення карантину.

Нагадаємо, що в Україні вводять обов'язковий медогляд, але є велика проблема.