Згідно зі статистикою, щорічно на судах, що належать Росії, трапляється понад 20 тисяч пожеж, прямий матеріальний збиток від яких становить понад 500 млн рублів. Вся справа в тому, що розвиток пожеж на судах відбувається з великою швидкістю і чергова НП біля берегів Норвегії тому підтвердження.

Так, стало відомо, що 8 серпня 2021 року в порту Кіркенес на півночі Норвегії загорівся Російський траулер. Про це пишуть РосСМИ.

Пожежа почалася з вантажного трюму. Екіпаж у складі 22 осіб вчасно покинув судно, тому ніхто з людей не постраждав.

Сам Російський траулер спочатку був відбуксований від причалу, щоб виключити поширення пожежі, а потім рятувальна служба норвезького міста Кіркенес зайнялася гасінням пожежі. Ось тільки, коли почалися вибухи, так як на борту судна знаходилося 47 тонн дизельного палива, то Рятувальники прийняли рішення згорнути операцію.

При цьому жителям Кіркенеса наказали залишатися вдома і закрити вікна з хмари їдкого диму з корабля.

"У якийсь момент стався сильний вибух, тому судно по частинах розкидала на велику відстань від корабля. Це змусило нас відійти від корабля на 300-400 метрів", – повідомив представник поліції Лео Йохансен.

Причини і обставини події в даний момент встановлюються, проте вже відомо, що згоріле в Кіркенесі судно відновленню не підлягає. За попередньою версією причиною пожежі міг стати витік газу.

9 серпня в мережі з'явилося відео пожежі на російському риболовецькому траулері на північному сході Норвегії. Судячи зі знятих кадрів, дуже швидко полум'я поширилося зі службових приміщень і охопило майже все судно.

Поліції вдалося з'ясувати, що траулер "Таманго", що належить Росії, займається ловом краба-стригуна в Баренцевому морі. У Норвегії судно проходило технічне обслуговування, після якого мало вийти в черговий рейс.

Раніше Hyser писав, що у Києві прогримів потужний вибух.

Крім того, наш портал повідомляв, що під Києвом сталася ДТП за участю фури, в якій загинула дитина.

Нагадаємо, в Одесі сталася масштабна пожежа, яку гасило понад вісімдесят рятувальників.