Українцям стали масово приходити штрафи за нерозмитнене авто.

В Україні зараз діє пільгове розмитнення машин на європейських номерах. Але при цьому українці продовжують отримувати штрафи з величезними сумами грошей. Вони приходять навіть на родичів і друзів порушників.

Євробляхи, які завозили в країну т.зв. "верблюди", не зможуть розмитнитися, поки не погасять штраф в 34 тис. грн. Тобто ті люди, які ввезли авто для українців на територію України, тепер змушені будуть сплатити такі гроші.

Річ у тому, що людина, яка перетинала кордон України, не має права передавати таке авто в управління іншій особі. За фактом же на євробляхах у нас часто їздить абсолютно не та людина, яка завозила машину в країну.

Всього на територію України було за весь час завезено близько півмільйона таких машин. На сьогодні, скориставшись Умовами пільгового розмитнення, на облік поставлено близько 17 тисяч авто. Однак, це ще дуже мало. Власники євроблях постійно протестують і говорять про те, що розмитнення і так занадто дорога і вони змушені платити великі податки державі.

Своєю чергою держава щоразу йде на поступки і робить розмитнення ще доступнішим. Але ситуацію це кардинально не рятує.

Іншими словами, виходячи з поточних проблем і відсутності законних інструментів їх рішень, не виключено, що більшість українців так і не зможуть легалізувати свій транспорт.

Але багато експертів дає все ж більш оптимістичний прогноз згідно з яким все вдасться легалізувати хоча б половину авто. Це вже буде дуже хороший результат. Але поки цей процес йде дуже повільними темпами.

Раніше Hyser писав про те, що у мережі показали, як виглядав прототип ВАЗ-2108.

Також писали, що автоумелец перетворив "Запорожець" в унікальне авто.

Нагадаємо, що українських водіїв попередили про новий спосіб викрадення авто.