Підшлункова залоза є важливим органом в людському організмі - вона необхідна для нормалізації роботи травної системи і всього організму в цілому.

На роботу підшлункової впливає надлишок солодощів і жирних продуктів, пише "Жіночий світ".

Частина звичних продуктів з нашого столу може зруйнувати орган, викликаючи атрофію її клітин.

Лікарі-ендокринологи розповіли, яка їжа є найшкідливішою для здоров'я залози. За словами медиків, орган погано переносить велику кількість солодких продуктів. Також негативно позначається велика кількість калорійної їжі. Від них просто гинуть клітини життєво важливого органу.

Небезпека таких продуктів викликана їх здатністю провокувати зростання жирової тканини в організмі, що викликає розвиток системного запалення з оксидативним стресом. Цей процес сприяє порушенням у виробленні інсуліну, виникненню інсулінорезистентності.

Щоб забезпечити здоров'я підшлункової залози, необхідно вживати їжу помірними порціями, дотримуючись паузи між ними. Приблизно між прийомами має пройти від 3 до 5 годин.

Ще в Талмуді залозу називали "пальцем Бога". Без цього органу людина не зможе жити, адже він єдиний виділяє ферменти, що відповідають за розкладання цукру. Також заліза виробляє гормони, які відповідають за нормалізацію рівня цукру в крові.

Варто пам'ятати, що дисбаланс цукру може привести до смерті. Тому дуже важливо розуміти роль підшлункової залози в житті і людини і розуміти, які захворювання можуть спричинити за собою ті чи інші симптоми і ознаки.

Важливо звертати увагу, коли хочеться постійно м'яса, солодкого, жирного. Коли людина відчуває втому після алкоголю, розлад травлення після вживання жирного або солодкого, втома, піт і нудоту після їжі, підвищену чутливість до інтенсивних запахів, зубний біль, болі в спині або віддають в плече без будь-яких травм.

Раніше "Hyser" писав про те, що медики розповіли про небезпеку склянки води натщесерце.

Також "Hyser" повідомляв, що вчені заявили, що натуральне какао допомагає істотно продовжити життя.

Нагадаємо, що який зимовий напій подарує організму друге життя.