Ще одна українська область опинилася під ударом нового небезпечного штаму коронавірусної інфекції "Дельта".

Повідомляється про 20 випадків діагностування"Дельта "-ковіда в Житомирській області, пише "РБК-Україна" з посиланням на ДУ "Житомирський обласний лабораторний центр".

Зафіксовані випадки зараження штамом у самому Житомирі та кількох населених пунктах області. "Дельта" була виявлена у громадян, які прибули з Туреччини і Російської Федерації.

Також повідомляється про один летальний випадок.

Нагадаємо, що уряд України прийняв рішення продовжити адаптивний карантин і режим надзвичайної ситуації в нашій країні до 1 жовтня 2021 року.

На засідання уряду 11 серпня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що незважаючи на продовження карантину, ситуація в країні під контролем. Але разом з цим медики повідомляють про зростання захворюваності.

Шмигаль заявив, що підготовка лікарень для ковід-хворих йде повним ходом. Зокрема, повідомляється про закупівлю 15 тисяч кисневих концентраторів, які дозволять лікувати українців на амбулаторному етапі.

"За минулий тиждень в Україні зробили майже 1 млн щеплень, будемо і далі прискорюватися. Вакцина у нас є в достатній кількості, щоб кожен бажаючий міг отримати захист", – написав прем'єр у своєму Telegram-каналі.

Також нагадаємо, що за словами Голови Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я Михайла Радуцького, невакцинованих українців можуть чекати обмеження. Особливо це стосується працівників професій, які працюють серед людей. Транспортники, працівники підприємств громадського харчування та комерційних або комунальних структур і ті співробітники, які безпосередньо контактують з населенням.

Раніше Hyser писав про те, що у ВООЗ розповіли, як захиститися від найнебезпечнішого штаму ковіда "Дельта".

Також Hyser повідомляв, що в Україні заговорили про посилення карантину.

Нагадаємо, що в Україні вводять обов'язковий медогляд, але є велика проблема.