Уряд України анонсував підвищення пенсій для двох категорій населення.

Міністерство соціальної політики анонсувало проведення подвійного підвищення пенсій у жовтні: для 75-річних, а також за мінімальною гарантією для людей від 65-років.

Також будуть продовжені всі виплати по так званій "віковій лінійці".

«Цього року ще два запланованих підвищення: у жовтні — для 75-річних і з 1 грудня — у зв'язку з мінімальною зарплатою — підвищується мінімальна гарантія для людей від 65-років. У нас буде вже 2600, тобто 40% від 6500 гривень. Тому в кінці року ми побачимо, як виросте середня пенсія «, - сказала чиновниця Лазебна.

Вона розповіла також про те, що середня пенсія в Україні становить 3700 грн, а до кінця року вона може досягти позначки в 3900 гривень.

Нагадаємо, згідно з так званою "віковою лінійкою" всім пенсіонерам, яким вже виповнилося 80 років, було додано до пенсії допомогу. Воно склало 500 гривень. Таке рішення було прийнято в 2020 році.

Таким чином в 2021 році будуть введені доплати ті, кому вже виповнилося 75 років.

Як розповіла Лазебна, що вона дуже б хотіла, щоб така "вікова драбина" збереглася б і в наступних роках і вже починалася від людей віком 70 років.

Але поки про це занадто рано говорити і щось загадувати. Однак нагадаємо, що цього року заплановано ще одне підвищення пенсій. Воно буде реалізовано в грудні місяці.

Нагадаємо, що цього року вже було вироблено два підвищення виплат для пенсіонерів і це буде третє. Наступного року така тенденція буде продовжена. Але поки ніхто не може назвати точних Сум. Так як все буде залежати від нового Державного бюджету.

Раніше Hyser писав про те, що в уряді хочуть почати контролювати покупки українців.

Також писали, що пенсіонерам щороку тепер видаватимуть надбавки.

Нагадаємо, що в Україні змінили правила видачі соцдопомоги.