Українцям розповіли про те, що за кілька місяців до нового опалювального сезону вже почали формувати нові ціни на газ. Є інформація про те, що середня ціна на газ буде майже такою ж, як і в минулий опалювальний сезон.

Про це повідомляє портал "РБК-Україна"

Всім жителям України повідомили, що "Нафтогаз" вже встановив річну ціну на газ. Після того, як ходило дуже багато чуток про те, що газ може подорожчати на 70%, українці можуть видихнути з полегшенням. "Нафтогаз" заявив, що ціна на газ в цьому опалювальному сезоні становитиме 7,96 гривень за кубічний метр.

"Нафтогаз" вирішив зробити спеціальні тарифи, які вказують ціну на газ на цілий рік вперед. Є тарифний план "Фіксований" на цілий рік і тариф під назвою "Комфортний сезон".

Експерти пояснили українцям, чим відрізняються ці тарифні плани і навіщо вони взагалі потрібні.

Річний тарифний план "Фіксований" - це можливість платити за газ за одну ціну протягом року. Тобто, це шанс для українців, який дає можливість тримати під контролем зростання ціни на газ. Українці зможуть запланувати витрати на газ на цілий рік вперед. Це означає те, що в незалежності від сезону ціна на газ буде однією і тією ж.

Ціна за один кубічний метр коштуватиме 7,96 гривень. Важливо відзначити, що це ціна без вартості доставки.

Нарахування оплати за газ відбуватиметься як зазвичай – до 25-го числа кожного місяця. Якщо платити за газ щомісяця до 15-го числа, то можна отримати знижку в 1% в особистому кабінеті.

Що стосується другого тарифу "Комфортний сезон", то це тариф, який дає можливість платити за газ за фіксованою ціною – 7,96 гривень за кубічний метр протягом 7-ми місяців. Ця ціна також не включає вартість доставки. Особливостями цього тарифу будуть можливості платити за газ рівними частинами під час усього опалювального сезону.

Нагадаємо, що українцям розповіли, як відбувається накрутка боргів за комуналку.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", жителів України попередили про подорожчання курячих яєць.

Також портал "Hyser" писав, що українцям розповіли, як правильно платити за комуналку, не виходячи з дому.