Коли 24 серпня 1991 року Верховна Рада проголосила незалежність і 50 тисяч людей під парламентом почали співати "Ще не вмерла України і слава, і воля…", ніхто і подумати не міг, які випробування випадуть на долю новоствореної держави. Тому свято Незалежності, це не просто черговий вихідний на календарі, а нагода задуматись чого українці мають навчитися, аби зберегти свою країну.

У 2021 році День незалежності України випадає на вівторок. А оскільки свято відзначається на державному рівні, то він передбачає окремий вихідний. Таким чином понеділок, 23 серпня, буде також вихідним днем, але переноситься на суботу - 28 серпня, повідомляє Фокус.

Отже, українці отримають чотириденний уїк-енд: 21, 22, 23 і 24 серпня.

Щоправда, варто зазначити, що навколо перенесення днів постійно точаться суперечки в стінах Верховної Ради.

Так, депутати пропонують залишити норму КЗпП, якою визначено, що у випадку, коли святковий або неробочий день збігається з суботою або неділею, то вихідний день переноситься на наступний після святкового або неробочого. При цьому народні обранці хочуть скасувати перенесення вихідних та робочих днів за рекомендацією Кабміну.

Ну а поки остаточне рішення не прийнято, є привід з розмахом розслабитись, тим паче що у межах відзначення 30-річчя незалежності України відбудеться понад 150 святкових заходів по всій країні.

Так, на Хрещатику, в Одесі й у Чорному морі готовність українців захищати свою незалежність продемонструє великий військовий парад.

Традиційно у Львові запланували створити живий прапор України з повітряних кульок, а на Потьомкінських сходах Одеси як і щороку влаштовують акцію "Вишиванковий ланцюг".

З розмахом запланувала святкування і Чернівецька область. Там організовують концерт симфонічного оркестру на горі Томнатик, на території колишньої радіолокаційної станції, і запланували видати альбом з унікальними рецептами буковинської кухні.

Також в цей день на Дніпропетровщині в селі Майське проведуть фестиваль "Вільне небо", де майстри своєї справи демонструватимуть фігури вищого пілотажу.

В самому ж Дніпрі організовують забіг у вишиванках, а в Харкові проведуть лицарський турнір "Кубок Слобожанщини".

Раніше Hyser писав, що українські фермери постаралися для українців на честь великого свята.

Також наш портал повідомляв, що жителям столиці України розповіли, в які дні буде обмежено рух.

Нагадаємо, генерал звернувся до українців на честь прийдешнього свята.