На дворі кінець літа, а це означає, що вже поспіли улюблені багатьма українцями баштанні культури.

Однак дієтолог Альбіна Єрмоленкова попереджає про шкоду кавунів для здоров'я, пише "Жіночий світ".

За словами фахівця з корекції ваги і харчової поведінки, фермери нерідко використовують спеціальні підгодівлі для баштанних культур, які допомагають плодам швидко дозріти. Склад таких підгодівлі далеко не нешкідливий і здатний спровокувати появу онкологічних процесів.

Коли азотисті добрива потрапляють в шлунково-кишковий тракт людини, з них формуються небезпечні сполуки, які провокують виникнення онкології.

Якщо плід некоректно зберігається, то можливий перехід добрив в більш шкідливий стан. Нітрати порушують транспортну функцію крові, а також вони відповідальні і за негативний вплив на рівень гемоглобіну.

Дані процеси можуть привести до зниження рівня кисню в крові, що вкрай негативно позначиться на стані здоров'я людей, у яких існує схильність до захворювань серця і судин. Особливо це стосується дітей.

Зовні можна визначити наявність нітратів в тому чи іншому плоді. За словами фахівця, наявність жовтих і білуватих ущільнень, схожих на вату говорять про присутність в ньому небезпечних речовин. Занадто яскрава м'якоть і глянцева шкірка також свідчить про наявність нітратів в плоді.

За словами Єрмоленкової, наявність нітратів у фруктах і овочах регулюється технічним регламентом ЄС. Допустимо наявність 60 мкг на 1 кг кавунів, що повинно підтверджуватися певними сертифікатами у продавців.

Нагадаємо, що експерти розповіли, як правильно вибрати стиглу диню. За їх словами, найбільш популярними серед сортів вважається сорт" колгоспниця "і"Торпеда". "Колгоспниця "спіє на початку серпня, а" Торпеду " доведеться чекати до кінця літа.

Щоб правильно вибрати "Колгоспницю", необхідно звертати увагу на розмір плоду. Для даного виду динь допустимо діаметр приблизно 12-15 см. Чим густіше сіточка на колгоспниці — тим ця диня солодше.

Диня "Торпеда" чим більше-тим солодше.

Хвостик і носик у обох сортів повинен бути сухим.

Раніше Hyser писав про те, що медики назвали найкорисніший для печінки фрукт.

Також Hyser повідомляв, що фахівці назвали продукти, які покращують стан серця.

Нагадаємо, що лікарі назвали ягоду, яка моментально підвищує чоловічу потенцію.