Президент України Володимир Зеленський повідомив, що в неділю, 15 серпня, із захопленого талібами Афганістану евакуювали понад 30 українських громадян.

Про це глава держави написав у своєму Twitter у ніч на понеділок.

За його словами понад 30 українців були евакуйовані з Кабула і вже незабаром вони будуть у безпеці. Зеленський підкреслив, що Україна завжди готова прийти на допомогу своїм громадянам.

МЗС України Дмитро Кулеба також опублікував твітт, в якому повідомив, що крім українців на борту українського літака з Афганістану були евакуйовані громадяни Нідерландів, Білорусі, Хорватії та Афганістану.

Він уточнив, що в даний час всі вони знаходяться в безпеці.

Нагадаємо, що в неділю, 15 серпня, таліби без єдиного пострілу увійшли в Кабул. Президент Афганістану Ашраф Гані відразу ж покинув країну.

Напередодні менше двох тижнів знадобилося руху на те, щоб взяти під власний контроль більшу частину провінцій Афганістану.

Після зміни влади в країні почалася паніка. Люди штурмують аеропорт в Кабулі в спробі полетіти з країни. Комерційні рейси тимчасово скасували,а вивозять з країни, в першу чергу, американських дипломатів.

Раніше Hyser писав про те, що у Кабулі тисячі людей "розривають" аеропорт і штурмують літаки.

Також Hyser повідомляв, що впав військовий літак-життя людей обірвалися.

Нагадаємо, що через співпрацю з США Грузія втратила багато солдатів.