Професійні лікарі звернулися до українців з тривожними словами. Вони вирішили нагадати про страшну онкологічну хворобу, яку багато ігнорують і навіть не помічають.

Про це повідомляє портал "Главком"

Шосте місце по поширенню онкологічного захворювання займає рак підшлункової залози. На превеликий жаль, ця хвороба досить часта серед дорослих людей.

Світові вчені вирішили навести ознаки, які можуть повідомити про те, що людина захворіла на рак. Професійні експерти Колумбійського університету Америки повідомили про те, як можна зрозуміти, що у людини утворився рак підшлункової залози.

Після експерименту фахівці виявили, що перші симптоми раку можна не відчути. Експерти кажуть, що пухлина підшлункової залози може розвиватися рік за роком і ставати більшою в розмірі безболісно.

За словами вчених, тривожними симптомами можуть бути пожовтіння на шкірі людини і жовтяниця. В організмі людини накопичується жовч, яку виробляє печінка, після чого ця жовч виходить з людини.

Крім цього, дуже важливо повідомити про те, що нудота, діарея і болі в животі можуть повідомити про те, що у людини може утворитися пухлина підшлункової. Важливим симптомом може бути різкий біль, яка з'явилася в районі нижньої частини спини. Якщо цей біль не проходить протягом декількох тижнів, то потрібно насторожитися і розуміти, що пухлина почала рости і зачіпає інші органи.

Якщо у людини з'явився раптовий діабет-це дуже тривожний дзвінок. Цей симптом може привести до захворювання на рак. Люди, які отримали пухлину, можуть різко схуднути, це пов'язано з тим, що в організмі людини відбувається нестача функціональних ферментів.

Є дуже тривожна інформація, яка говорить, що рак підшлункової залози займає 6-е місце за поширенням у дорослої людини. У минулому році люди, які хворіли на рак підшлункової, в 94% випадків йшли з життя.

Нагадаємо, що лікарі розповіли про симптоми, які можуть повідомити і хвороби печінки.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", українцям розповіли про побічні ефекти після щеплень.