У мережі з'явилася інформація про те, що РФ перекинула на Донбас більше 400 одиниць озброєнь і бойової техніки.

На думку представників ООС, не виключено, що така активність російських підрозділів пов'язана з навчаннями «Захід-2021», які пройдуть на тимчасово окупованих українських територіях. Про це повідомляє портал РБК-Україна, посилаючись на прес-центр Операції Об'єднаних сил.

У період з 9 по 15 серпня Місія ОБСЄ зафіксувала розміщення Росією 419 одиниць озброєння і військової техніки територіях Донецької та Луганської областей, тимчасово перебувають у владі окупантів.

Бойова техніка розміщена на військових полігонах неподалік від населених пунктів Мирне, Круглик, Кришталеве, Бугаївка Луганської області та Кальміуське, Мар'янівка, Новоселівка Донецької області.

Йдеться про 45 одиниць техніки, розташованої з порушенням лінії відведення, 179 одиниць, які розміщені за межами виділених місць зберігання, 195 бойових машин знаходяться в зоні безпеки.

Ешелони з російською військовою технікою. Фото: скріншот YouTube-відео.
Ешелони з російською військовою технікою. Фото: скріншот YouTube-відео.

Варто зазначити, що 387 одиниць розміщені на непідконтрольній Україні території в Луганській області, що свідчить про проведення бойового злагодження з подальшою ротацією на лінії розмежування. В ООС припускають, що передислокація озброєння - це частина підготовчої програми РФ до стратегічних навчань «Захід-2021».

Ці російсько-білоруські заходи військового навчання пройдуть з 10 по 16 вересня і планується, що вони пройдуть на території дев'яти російських полігонах.

У НАТО, в свою чергу заявили, що будуть пильно стежити за ходом навчань. А також закликали Москву і Мінськ діяти максимально прозоро і передбачувано, і не порушувати міжнародних зобов'язань, які були дані раніше.

Раніше "Hyser" писав про те, що в одному з львівських кафе замість килимка для ніг постелили "прапор ДНР".

Також наш портал розповів про те, що Володимир Зеленський приструнив українців, які вважають себе росіянами.

Нагадуємо, що на Донбасі стався потужний вибух шахти і десяток шахтарів опинилися живцем поховані під землею.