У Міністерстві охорони здоров'я України назвали умови "жовтої" зони адаптивного карантину

В Україні можуть посилити загальнонаціональний карантин до" жовтого " рівня адаптивного карантину, однак для цього мають бути достатні підстави. Україна опиниться в "жовтій" зоні якщо протягом трьох днів буде фіксуватися одна ознака, позначена Міністерством охорони здоров'я. Про це повідомляє офіційна прес-служба відомства.

Повідомляється, що мова йде про одну з наступних ознак. Це, наприклад, коли кількість виявлених нових випадків зараження коронавірусною інфекцією на 100 тисяч населення за останні два тижні перевищує 75. Також тоді, коли кількість виявлених випадків зараження коронавірусом перевищує 4 відсотки.

Наступна ознака пов'язаний з кількістю тестів на коронавірус. Якщо За останній тиждень на 100 тисяч населення було зроблено менше 300 тестів, то це може стати підмогою для введення "жовтого" рівня карантину. Крім того, "жовтий" рівень буде вводитися по країні в той момент, коли хоча б в одному регіоні буде існувати небезпека введення "червоного" рівня.

"Жовтий" рівень карантину встановлюватиметься Державною комісією з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій за ініціативою голів МОЗ. Після того, як епідеміологічна ситуація досягне значень "зеленої" зони і протримається так сім днів поспіль, комісія також присвоїть країні "зелений" статус.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що стали відомі нові побічні ефекти від вакцин проти коронавірусу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні продовжили тривалість карантину.

Також "Hyser" писав, що доктор Комаровський попередив українців про нову загрозу.