Українських автомобілістів попередили про те, в якому випадку можна втратити свій транспортний засіб

На сьогоднішній день багато власників "евроблях"по всій країні бояться возити свої машини для розмитнення, оскільки там їх можуть вилучити співробітники виконавчої служби. Причому велика частина автомобілістів сам не знають, що з їх машинами є проблеми, поки їх не конфіскують. Про це повідомляє портал "OBOZREVATEL".

Один українець розповів, що кілька років тому він зі своїм сином купили машину на європейській реєстрації. Автомобіль продавали знайомі і, за їхніми словами, ніяких проблем з машиною не було. Після того, як уряд ввів нові правила на розмитнення автомобілів, сім'я вирішила зареєструвати свій автомобіль в Україні. Вони вирушили на митний пост, пройшли там техогляд, отримали сертифікат і вже збиралися їхати додому, як раптом їм подзвонив брокер і заявив, що виконавча служба конфіскує їх автомобіль.

З'ясувалося, що з людиною, яка переганяла автомобіль виявилися проблеми, в результаті чого у виконавчій службі заявили, що сім'ї цей автомобіль жодним чином не належить.

За автомобіль сім'я віддала 2,5 тисячі доларів, стільки ж було витрачено на розмитнення і послуги брокера. Глава сім'ї намагався повернути автомобіль, проте впевненості в тому, що у нього щось вийде вже немає. Єдине, що йому запропонували — викупити автомобіль на аукціоні.

Вся справа в тому, що листопаді 2018 року змінилося законодавство і була введена нова стаття про конфіскацію транспортних засобів за порушення режиму тимчасового ввезення і режиму транзиту. Суди почали виносити відповідні постанови, однак виконавча служба їх не виконувала. Після цього, навесні поточного року був прийнятий новий закон про розмитнення, в результаті чого автомобілі почали масово їхати на митниці.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у мережі показали, як виглядав прототип ВАЗівської вісімки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на українській дорозі помітили незвичайний"Запорожець" -кабріолет.

Також "Hyser" писав, що у мережі показали "Запорожець", перетворений на автомобіль"мисливців за привидами".