Президент України Володимир Зеленський заявив, що уряд Кремля має негайно звільнити кримських татар, які були сьогодні затримані.

У своєму Twitter він закликає припинити переслідування людей в окупованому Криму, підкреслюючи, що Росія знову жорстко порушує права людини.

"Сьогодні вранці в будинках кримських татар пройшли обшуки і затримання. Ці неприпустимі переслідування повинні бути негайно припинені, а люди звільнені", - зазначив Зеленський, закликаючи світову спільноту відреагувати на порушення.

Як відомо, сьогодні, 17 серпня, в окупованому Криму російські силовики провели обшуки, в результаті яких затримали п'ятьох кримських татар.

"Кримська солідарність" повідомляє, що в Нахімовському районі міста Севастополя співробітниками ФСБ були затримані активісти Рустем Мурасов і Рустем Таїров. У Балаклавському районі Севастополя затримали Джеббара Бекірова, в Бахчисарайському районі-активіста Заура Абдуллаєва, в Сімферопольському районі Криму - Раїфа Февзієва.

Раїфа Февзієва відправили в Управління Федеральної Служби безпеки по Республіці Крим і місту Сімферополю, а інших в Управління Федеральної Служби безпеки по Республіці Крим і місту Севастополю.

Раїф Февзієв є місцевим імамом, тобто релігійним діячем, багатодітним батьком.

"Рустем Мурасов, Рустем Таїров, Джаббар Бекіров і Заур Абдуллаєв займалися активізмом, систематично відвідували політично мотивовані судові засідання, підтримували сім'ї політв'язнів, організатори іфтарів і масових заходів у своїх селищах", - пише спільнота в Facebook.

Раніше Hyser писав про те, що Володимир Зеленський звернувся до всіх з пам'ятною промовою.

Також Hyser повідомляв, що Зеленський відкрито заявив про революцію в Україні, такого ще не було.

Нагадаємо, що українці стрімко втрачають довіру до президента і все менше задоволені роботою Кабміну і Верховної Ради.