Тепер військовозобов'язані можуть змінити місце проживання без відвідування військкомату. Про це заявив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Уряд України вирішив спростити життя військовозобов'язаним громадянам. Тепер вони можуть змінити постійне місце проживання без відвідування військкомату. Змінити місце реєстрації можна онлайн.

"Мінцифра вперше в історії приєдналася до реєстру військовозобов'язаних. Це стосується тих людей, які внесені до цього реєстру і у кого всі документи в порядку", - заявив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Скористатися цим нововведенням можуть військовозобов'язані громадяни України, у яких в порядку всі документи. У додатку "Дія" всі документи автоматично переправляться з одного Військкомату в інший, а місце реєстрації буде відображатися на сторінці з паспортом. Послуга доступна тільки для власників ID-карт.

Зараз ця послуга запущена в тестовому режимі, тому доступна не у всіх містах. Скористатися нововведенням можуть жителі Києва, Харкова, Рівного, Луцька, Кривого Рогу, Маріуполя та Вінниці.

Якщо ж у військовозобов'язаного немає військового квитка, то для його оформлення все одно доведеться відвідати військкомат. Поки оформлення військового квитка онлайн недоступне.

Як повідомлялося раніше, Володимир Зеленський підписав новий закон. Тепер призвати можуть без оголошення мобілізації.

Hyser також писав, що військкомати спростять. Володимир Зеленський дав слово.