В Україні переглянули тарифи на електроенергію і стало відомо, що з 1 жовтня в платіжках суми стануть менше на 45,5 гривень.

Однак у порівнянні з минулим, 2020 роком, українцям все-таки доведеться переплатити, пише "Обозреватель", посилаючись на розрахунки UBR. Сума переплати складе близько 33 гривень на місяць.

Розрахунки були проведені на основі усереднених показників споживання електроенергії.

Повідомляється, що з 1 жовтня українці будуть платити 1,44 гривень за кВт*год замість 1,68 гривень за кВт*год. Але торкнеться це тільки для обсягу до 250 кВт*год на місяць. Все що понад, потрібно буде оплачувати по 1,68 гривень за кВт*год.

Середня витрата електроенергії на одну українську сім'ю дорівнює приблизно 190 кВт*год на місяць. Виходить, що якщо раніше сім'я платила 319 гривень на місяць, то з 1 жовтня сума оплати складе 273,5 гривень, тобто на 45,5 гривень менше.

Але ще до 1 січня 2021 року перші 100 кВт*год обходилися за ціною в 90 копійок за кожен. Таким чином, за 190 кВт*год потрібно було платити 241 гривень.

Відомо, що урядом були розроблені кілька проектів перегляду цін на електроенергію. Кожен з них передбачав зростання цін на струм. Але в результаті було вирішено, щоб українці платили менше, але при цьому компенсує решту суми обленерго. Якщо раніше компанії планували витратити ці кошти на модернізацію інфраструктури, то зараз вони направлять гроші на компенсацію низьких цін на струм.

Раніше Hyser писав про те, що для українців змінять вартість на газ.

Також Hyser повідомляв, що експерти попереджають українців про те, що вартість комунальних послуг в Україні дорожчатиме.

Нагадаємо, що українців обрадували раптовими новинами щодо підвищення цін на електроенергію.