Якщо у людини в раціоні присутній червоне і оброблене м'ясо таке, як бекон, сосиски і шинка, або необроблене, таке як свинина, баранина і яловичина, це може збільшити ризик виникнення захворювання серця.

І, хоча це стало відомо досить давно, останні дослідження вчених доводять всю серйозність даних висновків пише "Багнет".

Щоб зробити остаточний висновок, вчені вивчили 13 різних досліджень, в яких взяли участь майже 1,5 млн осіб. Добровольці, залучені в експеримент, доповідали про своє меню протягом 30 років. На підставі цих даних вчені медики з Оксфордського університету комплексно вивчили вплив м'яса на здоров'я.

Вони зробили висновок, що, з'їдаючи в день по 50 г обробленого м'яса, у людини збільшується ризик виникнення ішемії на 18%.

Якщо людина вживає в їжу оброблене м'ясо, то ризик збільшується на 9% в порівнянні з тими, хто не їв м'ясо взагалі.

При цьому дослідження не виявило негативного впливу м'яса птиці на здоров'я серця.

Фахівці вважають, що високі ризики пов'язані з тим, що в обробленому і необробленому м'ясі міститься більше насичених жирів і солі. Насичені жири підвищують рівень шкідливого холестерину, а сіль впливає на розвиток гіпертонії. Дані фактори є причиною виникнення ІХС.

Співавтор дослідження доктор на ім'я Аніка Кнюппель також заявила, що при виробництві м'яса в атмосферу опадають парникові викиди, що вкрай негативно позначається на зміні клімату. Тому скорочення м'яса в раціоні людини не тільки поліпшить його здоров'я, але і здоров'я планети.

У ВООЗ розповіли про зв'язок червоного м'яса і розвитком колоректального раку, раку підшлункової залози і простати. Саме через м'яса виникає підвищений ризик смерті від хвороб серця, діабету та інших захворювань.

МОЗ України радить українцям обмежити споживання червоного м'яса до 500 грамів на тиждень.

Раніше Hyser писав про те, що медики назвали найкорисніший для печінки фрукт.

Також Hyser повідомляв, що фахівці назвали продукти, які покращують стан серця.

Нагадаємо, що лікарі назвали ягоду, яка моментально підвищує чоловічу потенцію.