Коронавірус продовжує свою ходу по різних країнах. У світі з'являються все нові і нові штами небезпечного захворювання.

Вчені з усього світу кинули свої сили на боротьбу з пандемією коронавірусу. Однак смертельне захворювання мутує, являючи людству все нові штами. Поки в Україні фіксують перших хворих зі штамом "Дельта«, в Австрії вже зафіксовано перший випадок захворювання штамом "Лямбда".

Захворів громадянин Перу, який напередодні перебував у місті Генсерндорф (Нижня Австрія). Після отримання позитивного тесту він був самоізольований. Як повідомляється, чоловік вже одужав і нікого не заразив.

Нагадаємо, штам "Лямбда" вперше був зафіксований в грудні 2020-го року. Його "батьківщиною" є Перу, а найбільшого поширення він отримав в країнах Латинської Америки. Вчені вважають штам "Лямбда" менш небезпечним, ніж штам "Дельта". За даними ВООЗ, "Лямбда" поширюється в світі не дуже швидко. Цей штам ВООЗ не внесла в список представляють особливу небезпеку для людей. Однак медики визнають, що існуючі вакцини менш ефективні проти штаму «Лямбда» у порівнянні з іншими мутаціями вірусу.

Відзначимо, що зараз світова спільнота більш стурбована поширенням штаму «Дельта». Цей штам вважається більш смертоносним, ніж класичний коронавірус. Існуючі вакцини не в силах протистояти йому. Можливо, для ефективної боротьби з "Дельтою " існуючі вакцини доведеться вводити не два, а три рази. Зараз в цьому напрямку ведуться дослідження.

А тим часом в Україні активно готуються до чергової «хвилі» коронавірусу. Сплеск смертельного захворювання очікується вже у вересні. Проте влада не поспішає вводити локдаун або посилювати карантинні заходи.

Як повідомлялося раніше, в Україні зафіксовано масштабний спалах штаму "Дельта". Заразилися діти. Під загрозою понад 1000 осіб.

Hyser також писав, що вчені виявили продукт, який продовжить життя на чверть. Цей продукт є в кожному магазині.