В Іспанії зафіксовано летальний випадок захворювання лихоманки Західного Нілу. Лікарі не змогли врятувати хвору.

Поки весь світ зосереджений на боротьбі з коронавірусом і його новими штамами, в Іспанії зафіксований випадок захворювання лихоманкою Західного Нілу. Це захворювання може передаватися з укусом комара або кліща. Тому при укусах комах варто бути пильними. Симптомами лихоманки Західного Нілу є підвищення температури до 39-ти градусів, озноб, пітливість, втома і ломота у всьому тілі. Через схожість симптомів це захворювання можна переплутати зі звичайним грипом.

Повідомляється, що жінка, яка померла від цієї хвороби в Іспанії, мала хронічні захворювання, які могли погіршити перебіг хвороби. Померлій було 73 роки. Вона проживала в регіоні Севілья. Зазначимо, що смертність від лихоманки Західного Нілу становить 4,5%.

Даний випадок в Іспанії є першим летальним з початку 2021-го року. Всього в поточному році в Іспанії зафіксовано три випадки захворювання на цю лихоманку. А в минулому, 2020-му, таких випадків було кілька десятків. Один з цих випадків був зафіксований в Україні. У жителя Полтавської області підвищилася температура і з'явилася ломота в тілі. Медики діагностували у нього таке рідкісне захворювання як лихоманка Західного Нілу. Хворому вдалося побороти недугу.

Пам'ятайте, що комарі та кліщі є переносниками небезпечних захворювань, таких як енцефаліт, жовта лихоманка, хвороба Зіка, лихоманка долини Ріфт, малярія, лихоманка Західного Нілу, менінгіт, лихоманка денге та інших.

Як повідомлялося раніше, російські лікарі борються за життя відомого актора Бориса Щербакова. Коронавірус у зірки не підтверджений, але він знаходиться у важкому стані.

Hyser також писав, що названі неочевидні симптоми раку підшлункової залози. Їх легко випустити з виду.

Ми також повідомили, що стало відомо, як вино впливає на зір. Чому окулісти так довго про це мовчали?