У світі з'явилося вже кілька штамів коронавірусу. Який з них швидше за всіх поширюється по планеті, а який самий смертоносний?

З моменту початку пандемії коронавірусу вченим вдалося краще вивчити цю хворобу і навіть виявити кілька різних штамів. Так, в Україні днями був зафіксований штам "Дельта", а в Австрії – перший випадок штаму "Лямбда". Який з цих штамів найнебезпечніший?

Протягом перших кількох місяців пандемії COVID-19 еволюція SARS-CoV-2 була відносно передбачуваною, при цьому зміни накопичувалися з фіксованою швидкістю приблизно один раз на два тижні. Навпаки, другий рік пандемії відзначений появою декількох варіантів, що сигналізують про нові і більш швидкі зміни.

Зараз штами коронавірусу класифікують від Alpha до Omega. Однак вчені відзначають, що з'являються різні варіації вірусу в межах одного штаму.

Так, найбільш небезпечними вважають відгалуження штаму "Дельта " - AY.2 і AY.3.

Штам "Дельта" був вперше виявлений в Індії в минулому році. Зараз варіантів цього штаму 378 405.

Delta AY.3 набув найбільшого поширення в Америці. Зараз цей різновид штаму "Дельта" зафіксована як мінімум в 61 - ій країні, серед яких Ізраїль, Великобританія і Мексика. Також відомо, що цей штам гірше відповідає на вакцинацію.

Як повідомлялося раніше, в Україні зафіксовано масовий випадок зараження штамом "Дельта". Одеська область на межі епідеміологічної кризи. Серед хворих діти. Люди, які контактували з хворими, можуть роз'їхатися по всій Україні.

Hyser також писав, що російський актор Борис Щербаков госпіталізований у важкому стані. Коронавірус у зірки серіалів не підтверджений. Фанати моляться.

Ми також повідомили, що на зміну смертоносному штаму "Дельта" йде ще один штам коронавірусу – "Лямбда". Де були зафіксовані перші випадки захворювання? Наскільки цей штам небезпечний?