Узбережжя Азовського море усіяно трупами мертвих медуз, які можуть стати причиною інтоксикації організму.

Особливо це стосується людей зі слабким імунітетом, пише "Обозреватель".

Фахівці відзначають, що отруєння можуть викликати не тільки дотики до суті, але і запах розкладаються організмів, які не прибирають з пляжу.

Медузи на пляжі Азовського моря, фото: info.berdyansk.net

Однак більше число випадків інтоксикації викликають все ж контакти з медузою, які відбуваються в основному в оді при купанні. Близько 100 видів медуз можуть вжалити людини, адже вони вважаються отруйними.

Медики рекомендують місце укусу ретельно промивати водою і змінити купальний костюм.

Нагадаємо, що не так давно на популярному курорті Кирилівка після навали медуз відпочиваючі та місцеві жителі помітили полчища комарів, які через найменші отвори і щілини проникали в будинок.

Число комах досить велике, але за словами експертів, їх боятися не варто. Вся справа в тому, що ці комарі-одноденки не кусаються. Вони ще носять назву комар-дзвін тому, що видають звук, схожий на писк, за допомогою якого приманюють самок.

Під штучними лампами можна спостерігати їх величезна кількість. Таких комарів налічується 7046 видів.

Також нагадаємо, що на Одещині в Національному природному парку "Тузлівські лимани" через зливи і спеку з'явилася величезна кількість комарів. Масштабний повітряний планктон з'являється по всьому горизонту лиманів і Чорного моря.

"Це зачаровує явище сформувалося над трав'янистими спільнотами, над величезною мілководною і вологою частиною НПП "Тузловські лимани", - написав еколог і співробітник заповідника Іван Русєв у своєму Facebook.

Раніше Hyser писав про те, що названі способи, які допоможуть прибрати свербіж після укусу комара.

Також Hyser повідомляв, що синоптики попередили про нову хвилю аномальної спеки.

Нагадаємо, що медики розповіли, як діяти якщо в селі або на дачі вкусив кліщ.