Жителям України повідомили інформацію, яка хвилює майже кожного. Українцям розповіли, якою буде нова ціна на електроенергію, і як довго ця ціна буде діяти.

Про це повідомляє портал "Апостроф"

Як повідомляється, з 1 вересня минулого року ціна на тарифний план на електроенергію не повинна змінюватися. Але надійшла дуже цікава інформація, в якій повідомляється про те, що ціна на електрику повинна знизитися вже з 1 жовтня 2021 року.

Кабінет Міністрів України прийняв нову постанову 11 серпня, в якій йдеться про внесення змін до постанови Кабміну з 5 червня 2019 року № 483. Кабінет Міністрів України прийняв рішення про те, що стара Постанова 2019 року має втратити свою силу.

Варто розповісти про те, якою ж буде ціна на кіловат електроенергії. З 1 жовтня 2020 року по 30 Квітня 2022 року тариф за електроенергію становитиме 1,44 гривні за кіловат, якщо людина або сім'я зможуть витратити до 250 кіловат на місяць. Ті люди, які використовуватимуть більше електроенергії, платитимуть суму в розмірі 1,68 гривень за кіловат. Потрібно підкреслити, що старий тарифний план не буде змінений і для гуртожитків.

Крім цього, щоночі в період з 23.00 до 7.00 ранку діятиме спеціальний період, під час якого коефіцієнт на електроенергію становитиме 0,5 від зафіксованої ціни. Але під час максимального навантаження, тобто, з 8 ранку і до 11 години дня, а після - з 20.00 до 22.00 коефіцієнт на електроенергію становитиме 1,5 від зафіксованої ціни. Що стосується решти часу, то ціна залишатиметься фіксованою.

Не варто упускати того, що українцям повідомили про те, що за перебої зі світлом внесуть штрафи. Йдеться про те, що українці зможуть отримувати компенсацію, якщо, наприклад, у вас згоріло обладнання при перебої світла.

Нагадаємо, що українцям розповіли про те, що якщо буде борг за комуналку, то блокуватимуться картки.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", українцям розповіли, як отримати знижку на тариф за газ.

Також портал "Hyser" писав, що українцям приписують борги за комуналку.