Жителям України нагадали, що завтра, 23 серпня, дуже важливий день для нашої держави. Українцям розповіли, чому так важливий цей день і коли з'явився цей великий свято.

Відповідну інформацію розмістили на порталі "Апостороф"

23 серпня – це дуже важлива дата для нашої країни. Всі українці святкуватимуть День Державного Прапора. У цей день практично всі будівлі прикрашатиме красивий і пишний жовто-синій прапор України. Дуже багато патріотів нашої держави люблять цей день, так як він багато значить для історії нашої країни.

Варто згадати, що ще в далекому 1848 році «Головна руська рада» заявила, що гербом України стає історичний герб князів Романовичів.

У давні часи на території Львова та Росії так звані бійці зображували лева золотим кольором, де він спирається на велику скелю, за якою розташований блакитний фон. Після цього було прийнято рішення використовувати синій і жовтий колір на полотні.

Як було затверджено проголошення Української Народної Республіки, синьо-жовтий прапор став державним.

Важливо згадати, що під час жорстокого комуністичного часу за прапор України садили у в'язницю.

Вперше офіційно жовто-синій прапор України піднявся після розпаду СРСР на ратуші Стрия 14 березня 1990 року. Над столицею України прапор офіційно піднявся 24 липня в 1990 році.

У 1991 році 23 серпня Верховна Рада України прийняла закон про український прапор. Вже на початку вересня цього ж року український прапор було урочисто піднято над Верховною Радою України.

Вже в 1992 році 28 січня жовто-синій прапор України отримав статус Державного Прапора. У 2004 році від 23-го серпня за наказом президента України було прийнято рішення зробити свято Дня Державного Прапора. Через кілька років, в 2009 році, було введено зміну, що День Державного Прапора повинен відзначатися щороку, щоб не забувати про важливість цього історичного дня для нашої держави.

Нагадаємо, що українцям розповіли, які вулиці будуть перекриті на честь свята.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", на дорогий автомобіль українського чиновника впав прапор.