Президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю президента телеканалу "Україна" заявив, що реформування Конституційного Суду України буде війною.

Гарант підкреслив, що в нашій країні всі реформи проходять через війну, пише "РБК-Україна".

"Це буде війна, але у нас через війну все реформується. Будемо, значить, воювати. Я цього не боюся і хочу це довести до реального, в хорошому сенсі слова, кінця - щоб був інший, прозорий суд", - заявив він, зазначивши, що в будь-якому випадку те чи інше судове рішення буде справедливим.

Президент заявив, що хоче поважати суд і хоче знати, що трапиться в разі порушення його прав. Або він хоче знати, що буде, якщо він просто скаже, що подасть на людину в суд. Зеленський каже, що кожен українець повинен буде розуміти, що суд у будь-якому випадку захистить його, а суд винесе справедливе судове рішення. "Тому суд ми повинні поважати - а вони (судді, - ред.) повинні це заслужити", - заявив глава держави.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський заявив, що уряд Кремля має негайно звільнити кримських татар, які були затримані 17 серпня.

У своєму Twitter він закликав припинити переслідування людей в окупованому Криму, заявляючи про жорсткі порушення прав людини з боку Російської Федерації.

Як відомо, 17 серпня, в окупованому Криму російські силовики провели обшуки, в результаті яких затримали п'ятьох кримських татар.

Раніше Hyser писав про те, що Володимир Зеленський звернувся до всіх з пам'ятною промовою.

Також Hyser повідомляв, що Зеленський відкрито заявив про революцію в Україні, такого ще не було.

Нагадаємо, що українці стрімко втрачають довіру до президента і все менше задоволені роботою Кабміну і Верховної Ради.